7 herkenbare situaties als je een kluns bent

Vallen dingen vaak uit jouw handen? Is make-up ook zo’n uitdaging? Krijg jij ook zo vaak te horen dat je een kluns bent? Ik wel. En ik ben het helemaal met hun eens. Ik stoot mijn heup, been of hoofd wel een paar keer per week en ik laat minimaal 3x per week iets uit mijn handen vallen. Als jij ook zo’n kluns bent als ik zul jij deze situaties sowieso herkennen. Je bent dus niet de enige!


1. Je kijkt niet meer op van blauwe plekken
Oh, alweer een blauwe plek? Ik heb er nu al zo veel, ik voel ze niet eens meer. Soms denk ik wel, huh hoe kan ik daar nou ooit een blauwe plek krijgen?! Maar aan de andere kant weet ik dat ik het onmogelijk mogelijk maak, dus zo gek is die blauwe plek niet.

2. Kluns is jouw tweede naam
Iedereen met onhandige trekjes hoort vaak genoeg dat ze onhandig zijn. Joh, hadden we dat zelf nog niet door? Gelukkig zijn er altijd wel een paar mensen per dag die jou hier aan willen herinneren, haha. Maar ik geef toe, als iemand anders zich zo zou gedragen zou ik er ook zeker wat van zeggen.

3. Glazen zijn niet aan te slepen
Er ligt waarschijnlijk meer glas in jouw glasbak dan dat er glazen in je kast staat. Wij klunsjes hebben echt talent wat betreft glazen kapot gooien. Soms kijk ik in de kast en denk ik, hee we hadden toch veel meer glazen? Oh ja, wacht.

4. Vlekken hier, vlekken daar
En omdat jij alles zo goed kunt omgooien, zijn vlekken ook niet onvermijdelijk. Ze zijn overal, de een nog erger dan de ander. Tip: draag veel zwart! Dan valt het een stuk minder op. It saved my life.

5. Make-up is een hele uitdaging
Eyeliner, mascara en lippenstift is echt geen makkie, maar al helemaal niet als je onhandig bent. Waarom? Eyeliner zit overal, mascara zit voornamelijk op je ooglid en lippenstift ziet op alles behalve je lippen. Laten we het dan maar niet over nagels lakken hebben. Nee, hier ben ik al helemaal geen held in.

6. Alles kan kapoet
En dan bedoel ik ook echt alles. Dingen waar je niet van verwacht dat het kapot kan, kan dus gewoon wel kapot. Alleen een beetje jammer dat wij andermans spullen ook kapot kunnen maken. En daar zijn ze niet blij mee. Ik snap niet dat anderen mij nog vertrouwen met hun spullen joh.

7. Wie heeft die deur daar neergezet?
Huh, wat doet die deur daar? Die stond toch echt twee centimeter meer naar links. Ja, herkenbaar. Ik weet ook niet waar het aan ligt, maar toch lukt het mij iedere keer om ergens tegenaan te lopen. Struikelen over schoenen, naast de bank zitten en tegen een openstaande deur lopen? Wij kunnen dat.

Herken jij deze situaties?

18 Comments

 1. Suzanne September 30, 2015

  Die blauwe plekken en de deur zijn inderdaad ook dingen die mij zo vaak gebeuren. Of dat ik gewoonweg tegen een tafel loop die er toch al jaren staat.

  Reply
  • Léonie September 30, 2015

   Haha ja inderdaad! En iedere keer gebeurt het weer. We leren er ook niks van he.

   Reply
 2. Femke September 30, 2015

  Hahaha heel herkenbaar dit artikel! Ik heb ook al een paar jaar achter elkaar tenen gebroken.. nota bene de avond voordat ik op vakantie ging (twee jaar achter elkaar!)., omdat ik te gehaast bezig was om mijn koffer in te pakken en dan ergens kei hard tegen aan liep of mijn tenen ergens achter bleven hangen. Ik heb ook regelmatig flinke blauwe plekken en heb dan geen idee waardoor. Bij mij staan er ook ‘ineens’ palen en muren voor me die naar mijn idee toch altijd ergens anders stonden ;-)!

  Reply
  • Léonie September 30, 2015

   Jeetje, wat kut dat je je teen op zo’n ongelukkig moment breekt! Ik kan het me wel heel goed voorstellen hoor, haha. Stiekem denk ik dat het mij ook nog een keer gaat overkomen. Tijdens het inpakken struikel ik nu ook vaak genoeg over kleren, schoenen en de koffer, haha.

   Reply
 3. Kim September 30, 2015

  Jup blauwe plekken all over the place! De grond onder de trap heb ik ook heel vaak mogen kussen.

  Reply
  • Léonie September 30, 2015

   Haha herkenbaar! Of dat ik de laatste trede vergeet en de grond even goed van dichtbij mag bekijken.

   Reply
 4. Denise September 30, 2015

  Hahaha, helaas klinken al deze punten HEEL herkenbaar voor mij 🙁

  Reply
 5. Withlovefroms September 30, 2015

  Haha, herkenbaar! Gelukkig ben ik niet altijd een kluns 🙂

  Reply
 6. Daphne September 30, 2015

  Dit is zo herkenbaar! Ik laat letterlijk alles vallen! Als dat maar goedkomt bij mijn (hopelijk) aankomende baantje in de horeca..

  Reply
 7. Gina September 30, 2015

  Met make-up ben ik een echte kluns ,maar verder ben ik denk ik wel meer een chaoot dan een echte kluns 😛 dingen vergeten, geen agenda bijhouden, sleutels verliezen… (of toch ook wel kluns-achtig misschien?)

  Reply
 8. Lindsey Beljaars September 30, 2015

  Hahaha, zo geinig! Ik heb altijd overal blauwe plekken, al weet ik zelf nooit hoe ik eraan kom!

  Reply
 9. Rebecca October 1, 2015

  Haha ik dacht dat ik een echte kluns was, maar als ik deze puntjes lees valt het best mee..
  Alleen de blauwe plekken en meer ”hoe lang staat die kast er al” komen me bekend voor haha

  Reply
 10. Reb October 1, 2015

  Hahahaha, leuk geschreven!

  Reply
 11. Joyce October 2, 2015

  Hahaha, dit is zo herkenbaar! Leuk artikel <3

  Reply
 12. Laura October 2, 2015

  Heel herkenbaar zijn sommige! Wat een mooie kleur nagellak heb je op trouwens op de foto!

  Reply
 13. Sas October 4, 2015

  Heel herkenbaar, vooral nummertje 4 haha

  Reply
 14. Tamara October 8, 2015

  hahah wat herkenbaar! Die blauwen plekken die spontaan overal verschijnen vooral bij mij!

  Reply
 15. Sabine January 22, 2016

  Hahaha super leuk lijstje, herkenbaar ook!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *